Перша атака дронів на Санкт-Петербург: був приліт, стали відомі результати

Читать на русском
Автор
6456
Нафтобаза в Санкт-Петербурзі атакована дронами Новина оновлена 18 січня 2024, 12:25
Нафтобаза в Санкт-Петербурзі атакована дронами. Фото росЗМІ

Ця атака є спецоперацією ГУР

Невідомі БПЛА вночі 18 січня вперше досягли Ленінградської області. Було атаковано нафтобазу. Є підтвердження того, що цілі уражені.

Ця атака є спецоперацією Головного управління розвідки Міноборони. Про це повідомляє УП із посиланням на джерело у спецслужбах.

"Це — операція ГУР із залученням сучасних українських засобів. Продовжується збір даних, є підтверджені влучання по цілях. Відтепер військові об’єкти Пітера та Ленінградської області — у зоні досяжності українських сил", — пише видання.

У Міноборони РФ заявили, що всі безпілотники над Московською та Ленінградською областями були збиті. Місцеві ЗМІ вже написали, що над останньою таке нібито сталося вперше.

При цьому в українській розвідці зазначили, що дрони дісталися цих російських областей не вперше. "Але є відмінності, і ворог їх відчув", — уточнило джерело УП.

Довідка

Атакований ГУР петербурзький нафтовий термінал розпочав роботу в 1996 році на місці нафтоналивного району Ленінградського порту. Це найбільший російський термінал з перевалки нафтопродуктів у Балтійському регіоні (пропускна спроможність — 12,5 млн т на рік).

Раніше "Телеграф" повідомив, що ранок у Білгороді почався з низки гучних вибухів.